Elspeetsche heideroute

Afgelopen weekend was ik met de ladies van Sancho op jubileum weekend. Een weekendje zonder huiselijke beslommeringen (maar mét corvee), fijn achter de naaimachines en eindeloos kletsen over onze hobby. We hadden het er al op het forum over gehad of er mensen wilden wandelen of hardlopen, en ik had aangegeven dat ik mijn spullen wel mee zou nemen. Hanneke was vrijdagavond al een rondje gaan lopen met Evy, en we maakten een date voor zondagmorgen. Toen het eenmaal zaterdavond was had ik eigenlijk spijt, want dan zou ik minder kunnen naaien. Maar goed, afspraak is afspraak, we zouden rond 7.30 vertrekken. Ik was al om 6 uur wakker, de vogels floten heel hard. Ik draaide me nog heel even om maar ging er iets voor 7 uur uit zodat ik nog even een banaantje kon scoren en wat drinken. Na een poosje kwam Hanneke ook dus we vertrokken. Het was best frisjes, maar wat een prachtige dag.

Foto0847 Foto0853

Foto0848

De polder waar ik normaal loop vind ik mooi, maar dit soort uitzichten vind ik ook prachtig. Het lopen was voor mij echt genieten. Hanneke deed les 19, 8 minuten lopen, wandelen, 10 minuten lopen, wandelen en daarna weer 8 minuten lopen. Ik zou gewoon met haar schema meegaan. Na een poosje zei ze dat het bij haar niet zo lekker ging omdat ze niet zo goed op zichzelf en haar lopen kon letten en toen ging ik op mijn eigen tempo verder. Ik had adem genoeg om wat te praten, en zij eigenlijk niet. Gelukkig was ik niet helemaal uit haar gezichtsveld, want op een gegeven ogenblik gingen de rode en de groene route uit elkaar en ik dacht dat we rood moesten volgen….. Zij riep me net op tijd, anders had ik 9 km gedaan.

Foto0850

Even tijd voor een hardloopselfie, mijn shirt met lange mouwen had ik inmiddels uit, vandaar dat extra zwembandje.

Foto0851 Foto0852

Met de conditie gaat het echt de goede kant op. De route was niet de hele weg dit mulle zand gelukkig, af en toe kon je wat hardere paadjes kiezen. 6 km in 47 minuten, inclusief wandelen en foto’s nemen. Ik heb de hele route met een glimlach op mijn gezicht gelopen. Het is zo mooi daar. Toen we terugkwamen konden we aanschuiven aan het ontbijt. Om half 10 kon ik gedoucht en wel weer verder aan mijn jurk werken.

Toen we naar huis vertrokken voelde ik opeens dat ik toch wel wat gedaan had, een beetje spierpijn. Vandaag is dat weer weg.

 

Groetjes

Eva

 

Advertenties

2 gedachtes over “Elspeetsche heideroute

  1. Ik vond het heel gezellig om met je samen te lopen. Baalde er erg van dat t niet zo goed ging als vrijdag, maar ben blij met wat ik wel heb gelopen. En de route was prachtig!

    • Ik vond het ook gezellig! Het was een zwaar parcours en die twee late nachten hakten er misschien meer in dan je dacht. Volgend naaiweekend doen we het weer. Misschien locatie aan het strand voor de variatie 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s