Een nieuwe blog

Een blog voor erbij? Ik loop al een tijdje met het idee om te bloggen over sport en hardlopen. Ik merk dat ik er graag over praat, maar ik wil niet iedereen vervelen met waar ik vol van ben.
Dus…
Wie ben ik? Eva, moeder van 4 kids (15, 14, en een tweeling van 10), vrouw van Max. Nooit van huis uit aan sport gedaan (behalve klassiek ballet en een half jaar tennis). In mijn studententijd heb ik wedstrijdgeroeid, en daarna ook aerobics en steps gedaan (jaren 90). Door verhuizing en zwangerschappen had ik het sporten nooit meer opgepakt. Altijd was er iets waardoor het niet uitkwam, voornamelijk drempelvrees en niet weten wát te gaan doen. Maar ik fiets altijd zoveel mogelijk (een paar jaar met een fietskar erachter) en ik speedwalk van en naar Utrecht CS. Ik werk 3 dagen bij een verzekeringsmaatschappij, zorg voor de kinderen en doe het huishouden. Mijn grote hobby is kleding maken, Heet van de Naald is mijn andere blog waar ik vertel over mijn naaiprojecten.

Ik was dus jaren lang een behoorlijke couch potato: A person who spends much time sitting or lying down, usually watching television.

IMG_8151
Tot ik 2 jaar geleden een keertje meegesleept werd naar zumba, in een volle gymzaal bakte ik eerst niets van de pasjes, maar de muziek was leuk en van lieverlee kreeg ik het een beetje door. Het hielp niet echt mee dat ik alleen ging als mijn vriendinnetjes ook gingen. Toen Lotte haar eigen studio kreeg, nam ik gewoon een abonnement op Move-a-Lott en was ik los. Na zumba kwam er een lesje pump bij, en opeens zag ik spieren die ik nog nooit had gezien en viel ik af. Lang geleden dat ik zo makkelijk broeken kon kopen. Kicken! Na de les op woensdag alweer uitkijken naar de zumba van maandag, het smaakt gewoon altijd naar meer. Hard werken, mezelf uitdagen, steeds een klein gewichtje extra, een briefje waar de gewichten ook opstaan, maar ook altijd gezellig en met ruimte voor een persoonlijk praatje (dat had ik op de sportschool in Rotterdam wel gemist).

Vorige herfst heb ik meegedaan aan een hardloopcursus via de hockeyclub. Leuk om te doen, maar totaal onhandig qua tijd omdat onze kinderen ook allemaal rond die tijd trainden. Dus na 3 keer ben ik afgehaakt. Maar toch liet het me niet los en in de winter liep ik af en toe een rondje volgens het schema. Van lieverlee kreeg ik er steeds meer lol in, vooral na afloop. Ik loop meestal op zondagochtend. Manlief kan nog even lekker uitslapen en ik vraag de kinderen de tafel te dekken tegen de tijd dat ik terug ben. En dan smaakt het ontbijt extra lekker. In juni had ik me ingeschreven voor de Goudse Singelloop, 3,5 kilometer op vertrouwd terrein. Daarna heb ik geen zondag meer overgeslagen, en in de vakantie liep ik zo´n beetje om de dag, want omdat ik maar één keer per week loop schoot het schema niet echt op.

Foto0539

Meedoen aan de Singelloop was echt super leuk, ik zal er in een ander bericht wat meer over vertellen. Nu is het volop herfst, en ik vind het lopen eigenlijk steeds leuker worden. Ik heb net een nieuw hardloopjackje gekocht en kan haast niet wachten om het uit te proberen.

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn eerste post vinden, tips of vragen zijn heel welkom!

Groetjes,

Eva

Advertenties

6 gedachtes over “Een nieuwe blog

  1. Dit is een geweldige doorbraak voor jou. Je schrijft gezellig en openhartig. Ik ben trots op jou!

  2. Goed hoor! Ik ben nu ook twee keer in de week in de sportschool te vinden, hoop volgend voorjaar weer lekker buiten te kunnen hardlopen en het dan een half uur achter elkaar vol te houden. Dat is mijn doel.
    Leuk om te lezen dus! De foto gaat alleen niet zo goed met de blauwe letters 😦

  3. Ik zal dus niets over de letters zeggen, hahaha. Verder hartstikke leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s